Dünya

21 Mart 2018 Çarşamba

En iyi Banka Hangisi ?


Bu yazımızda Türkiye'deki en iyi bankanın hangisi olduğunu kısaca irdeleyeceğiz. Bakalım en iyi banka hangisiymiş?

Aslına bakarsanız bu sorunun cevabı görecelidir. Her birimiz farklı bankalarla çalışıyor olabiliriz. Her banka bize farklı şekillerde davranıyor olabilir. Ama genellemeye baktığımızda en iyi bankanın hep bir adım önde olduğunu görüyoruz.

Peki, en iyi banka hangisiymiş?

Burada sadece 5 banka paylaşacağım. Diğer bankalar kötüdür demiyorum. Diğer bankalar da iyidir ama en iyi 5 bankayı görelim.

5'den geriye doğru gidelim. En iyi banka 1 numara olandır.


5 - VAKIF BANK: Yanılmıyorsam Vakıfbank devlet bankasıdır. Ama diğer devlet bankalarına göre daha radikal bir çalışma sistemi var. Türkiye'deki banka kullanıcıları Vakıfbank'ın modern bir yapıya sahip olduklarını söylüyorlar. Kredi kartınız ya da banka kartınızı biraz geç veriyorlar. Hemen hemen her yerde ATM'lerini görebilirsiniz. Pek fazla müşterisi olmasa da, Türkiye'nin en eski bankalarından biri olarak bilinir. VAKIFBANK, Türkiye'deki en iyi bankalar sırasında 5'nci sırada.


4 - QNB FİNANS: Eski isminin Dışbank olduğunu biliyorum. Daha sonra Fortis Bank olarak değişti. Sonra Finansbank oldu ve şimdi de QNB FİNANS oldu. Önüne gelene kredi kartı veren banka olarak biliniyor. Şubeleri ve ATM'leri hemen hemen her yerde karşınıza çıkabiliyor. Yalnız, şubelerde çok sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. Müşterisi bol olan bir banka. QNB FİNANS listemizin 4'ncü sırasında.


3 - İŞ BANKASI: Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan İŞBANKASI, genellikle CHP'lilerin tercih ettiği bir bankadır. Buna rağmen, her türlü siyasi düşünceye sahip insanlar İŞBANKASINI tercih ediyor. En çok ATM'si olan banka diyebilirim. Her yerde İŞBANK ATMsi karşınıza çıkabiliyor. İş verenler işçilerin maaşını genellikle İŞBANKASI yolu ile ödüyor. İŞ BANKASI listemizin 3'ncü sırasında.


2 - KUVEYT TURK: En radikal banka diyebilirim. Hiç bir işlemden ücret almıyor. EFT, Havale gibi işlemlerinizi ücretsiz yapan tek banka. Bankamatik ve Kredi Kartınızı şubeden anında teslim ediyorlar. Her hangi bir olumsuz durumda anında sizi arayıp bilgilendiriyorlar ve çözüm üretiyorlar. Pek fazla şube ve ATMsi yok. Bunlar da olsaydı Türkiye'deki en iyi banka olma özelliğine sahip olabilirdi.
Şikayetvar sitesinde küçük bir pürüz için Kuveytturk bankasını şikayet etmiştim. Daha 3 dakika geçmeden hemen beni aradılar ve çok üzgün olduklarını, bu pürüzü hemen gidereceklerini bildirler. Ve ne tuhaf ki, 5 dakika içinde bütün sorunumu hallettiler. 

Müşterilerine çok önem veriyorlar. KUVEYTTURK BANKASI, listemizin 2'nci sırasında.


1 - AKBANK: Türkiye'nin en iyi bankası. Hemen hemen her yerde şubeleri ve ATM'leri bulunuyor. Müşteri hizmetlerini aradığınız zaman sizi hiç bekletmiyorlar. Aynı zamanda mobil şubeden de harcamalarınızı kendiniz taksitlendirebiliyorsunuz. AKBANK'ın özellikleri saymakla bitmez. Ben hem AKBANK hem de KUVEYTTURK müşterisiyim ama genellikle işlemlerimi AKBANK ile hallediyorum. Hiç bir zaman beni yarı yolda bırakmadılar. AKBANK'da tıpkı KUVEYTTURK gibi müşterilerine çok önem veriyorlar ve birebir ilgileniyorlar. Ama yine de benim tercihim hep AKBANK'tan yana oluyor. AKBANK'ı anlatmakla bitiremem; AKBANK ile çalışmanız lazım. AKBANK listemizin 1'nci sırasında.

Yukarıdaki liste benim kendi fikirlerimdir. Siz de fikirlerinizi aşağıdaki yorum köşesine yazarak paylaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder